Meteoroloji’den son dakika uyarısı!

Yayın tarihi: 12 Ocak 2020 Pazar 10:44 am - Güncelleme: 12 Ocak 2020 Pazar 10:47 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için son hava tahminlerini yayınladı ve özellikle kuzey bölgeleri sağanak yağışlar konusunda uyardı. Tahminlere göre bugün yurdun kuzey kıyılarında ciddi sağanaklar görülecek. İstanbul’da da öğlen saatlerine kadar kuvvetli yağış bekleniyor.

Türkiye’nin kuzeyi hafta sonu tatilini yağışla geçiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Karabük, Kastamonu ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. İstanbul’da da öğlen saatlerine kadar kuvvetli yağış bekleniyor.

4 İL İÇİN KAR UYARISI

Meteoroloji’den hava durumu için aktarılan son dakika haberine göre Rize, Artvin, Giresun ve Trabzon’da, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde yoğun kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’de görülecek yağışların, Rize ve Artvin çevreleri ile Giresun’un doğu (Keşap, Espiye, Tirebolu, Görele, Eynesil, Çanakçı, Doğankent ve Güce) ve Trabzon’un batı ilçelerinde (Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı, Şalpazarı ve Tonya) kuvvetli yağmur, iç ve yüksek kesimlerde ise yoğun kar (20 santimetre üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Vatandaşların ve yetkililerin, söz konusu bölgedeki illerde meydana gelmesi beklenen kar yağışı nedeniyle ani sel, tipi, su baskını, kuvvetli rüzgar, buzlanma, don ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluk lara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.