Meteorolojiden sevindiren haber: Yağışlar geliyor

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 11:08 am - Güncelleme: 3 Ocak 2021 Pazar 11:08 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli başta olmak üzere yurdun batı kesimlerinin yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı.

Sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredirken ve ülkenin dört bir yanı su sorunuyla karşı karşıya kalmışken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) rahatlatan bir haber geldi. Ülkenin batısının bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına gireceğini duyuran MGM, yağışların özellikle Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’de etkili olacağını belirtti.

Ege Bölgesi dahil ülkenin batısını tamamen etkisi altına alması beklenen yağışların, salı gününden itibaren yurdun yarısında etkili olacağı tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde ise yurdun doğu kesiminde buzlanma ve don olayları bekleniyor. Öte yandan İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yer yer pus ve sis hadisesine karşı da uyarılarda bulunuldu.

Hava sıcaklıklarının, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken Kuzey Ege için de kıyı bölgelere yer yer kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı.