Meteoroloji’den sel ve heyelan uyarısı!

Yayın tarihi: 26 Haziran 2022 Pazar 5:47 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2022 Pazar 5:47 pm

İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz için yağış uyarısı yapan Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan ve rüzgâra karşı tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, İç Anadolu, Orta ve Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bölgelilerden, bu gece ve yarın etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yağışların pazartesi sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeydoğusunda (Ankara’nın kuzeydoğusu, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Sivas’ın kuzeybatısı) yerel kuvvetli (21-50 kg/m2); Çankırı’nın kuzey ve doğusu, Kırıkkale’nin kuzeyi, Yozgat’ın kuzey ve doğusunda yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

Meteoroloji duyurdu! Yağışlar geri dönüyor

Bu gecenin (pazar) ilk saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de beklenen yağışların ise yerel kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat); Tokat’ın güneyi, Amasya’nın batısında çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat); Çorum’un kuzey ve batısı ile Samsun’un batısında yer yer şiddetli (76-100kg/m2/12 saat) olması öngörülüyor.

Batı Karadeniz’de halen yerel kuvvetli olarak devam eden sağanak yağışların, bu gece (pazar) saatlerinden itibaren etkisinin artarak yarın gece (pazartesi) saatlerine kadar Batı Karadeniz genelinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat); Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç ve batısı, Düzce ve Kastamonu’nun kuzeyi, Karabük’ün kuzey ve batısı, Sinop’un batısı, Zonguldak’ın iç kesimleri ile Düzce’nin batısında yer yer aşırı (100 kg/m2/12 saat üzeri) olması öngörülüyor.