Meteorolojiden sağanak, yağmur, kar ve fırtına uyarısı

Yayın tarihi: 14 Şubat 2021 Pazar 12:38 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2021 Pazar 12:38 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Batı Karadeniz için yoğun kar uyarısı yaparken, Kıyı Ege ve Orta ile Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Marmara ve Batı Karadeniz için yoğun kar uyarısı gelirken Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu için çığ uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile Eskişehir, Çankırı, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

MARMARA VE BATI KARADENİZ İÇİN YOĞUN KAR UYARISI

Yağışların; Marmara ve Batı Karadeniz’de yoğun kar, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Buna göre sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU İÇİN ÇIĞ UYARISI

Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi öngörülüyor.

Sıcaklıkların Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın Kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/sa), Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Buna göre meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.