Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Yayın tarihi: 7 Haziran 2021 Pazartesi 9:31 am - Güncelleme: 7 Haziran 2021 Pazartesi 9:31 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) değerlendirmelerine göre haziran ayının ikinci haftası tüm yurtta sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar İstanbul’da 2, Ankara’da 5 gün etkisini sürdürecek.

MGM, 7- 13 Haziran aralığını kapsayan haftalık hava durumu haritasını paylaştı. Yapılan son değerlendirmelerde; kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Tokat çevreleri ile Ordu’nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, “Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklığının hafta başından itibaren artarak, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarına yükseleceği tahmin ediliyor.” ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL’DA 2 GÜN ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul’da pazartesi günü başlayacak yağışların salı günü de etkili olacak. Hava sıcaklığının en düşük 17, en yüksek ise 25 derece olması bekleniyor.

Öte yandan Başkent Ankara’da da salı günü başlaması beklenen sağanak yağışların hafta boyunca etkili olması bekleniyor. Yetkililer Ankaralıları oluşabilecek olumsuz şartlara karşı uyardı.

Meteorolojiden kuvvetli sağanak yağış uyarısı