Meteorolojiden rahatlatan haber: Sibirya soğukları geliyor

Yayın tarihi: 30 Aralık 2020 Çarşamba 10:39 pm - Güncelleme: 30 Aralık 2020 Çarşamba 10:39 pm

Yeni yıla yaklaşırken Meteorolojiden hava durumu tahminleri geldi. Tahminlerde bazı bölgelerde kar beklendiği ifade edilirken, 18 – 22 Ocak tarihleri arasında Sibirya soğuklarının ülkede etkisini gösterebileceği belirtildi.

2020’nin son gününe gelirken hava sıcakları mevsim normallerinin üstünde devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer buzlanma ve don ile birlikte sis ve pus olayı bekleniyor. Öte yandan yarın da Marmara’da yağmur bekleniyor.

KIYI KESİMLERE BOL MİKTARDA KAR YAĞABİLİR

Gerçek Gündem’in aktardıkklarına göre Hava Forum sitesinde yer alan bilgilerde; 2012 yılında kıyı bölgelerde yaşanan sert kış ve kar yağışı bu yılda benzer şekilde cereyan edecek. Tahminlere göre; ocak ayının sonlarına doğru yaşanacak hava hareketleri, kıyı kesimlere bol miktarda kar yağışı bırakabilir.

18-22 OCAK’A DİKKAT

Analizde, “Sibirya soğukları Ocak ayının 2.yarısında Doğu Avrupa’ya hakim olacak.” ifadeleri yer alırken, 18 – 22 Ocak gibi ülkemizi de etkisi altına alacağına vurgu yapıldı.