Marmara’ya yüksek sıcaklık, Güneydoğu’ya toz fırtınası alarmı!

Yayın tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma 8:17 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 9:41 am

Meteoroloji, yurt genelinde sağanak ve yağışlı hava beklendiğini duyururken Marmara bölgesi için yüksek sıcaklık uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Bilecik, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara bölgesinde ise önümüzdeki hafta başına kadar kavurucu sıcakların etkili olacağı bildirildi. Sıcaklıklar Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova genelinde etkisini sürdürecek.

Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı

VALİLİKTEN İSTANBULLULARA UYARI

İstanbul Valiliği’nden gelen açıklamada, “Mevsim normalleri üzerindeki sıcak havalar nedeniyle öğle saatlerinde, 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulundu.

GÜNEYDOĞU’YA TOZ FIRTINASI UYARISI

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz fırtınası görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis bekleniyor. Hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Kayseri ve Sivas çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.