Meteoroloji Marmara ve Ege Bölgesi’ni uyardı: Fırtına geliyor!

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:00 am - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 12:26 am

Meteoroloji  Marmara ve Ege Bölgesi’nde yaşayan yurttaşları fırtınaya karşı uyardı. Yapılan açıklamada “Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden uyarı geldi. Marmara ve Ege Bölgesi’nde kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Marmara’nın güney ve batısı ile Ege bölgesi işaret edildi. Açıklamada, “Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor” denildi. Rüzgar hızının saatte 40 ila 70 kilometre olacağı, yer yer saatte 80 kilometreye çıkabileceği belirtildi.

Akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın sebep olabileceği olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. Ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklar yaşanabileceğinden, dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.