Meteoroloji’den kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı

Yayın tarihi: 1 Ekim 2022 Cumartesi 2:59 pm - Güncelleme: 1 Ekim 2022 Cumartesi 2:59 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, pazar günü itibarıyla Karadeniz ile Marmara bölgesinde sağanak ve fırtınanın da etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, Pazar günü öğle saatleri itibarıyla Zonguldak, Düzce, Barın, Karabük, Kastamonu ve Bolu’da kuvvetli sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji; vatandaşları sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli olmaları hususunda uyardı.

PAZAR GÜNÜ SAĞANAK HAKİM OLACAK

Açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 02.10.2022 Pazar günü öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük ve Kastamonu ile Bolu’nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını ,yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

KARADENİZ VE MARMARA’DA FIRTINA BEKLENİYOR

Öte yandan Batı ve Doğu Karadeniz ile Marmara Deniz’inde de fırtınanın etkili olacağı bildiren Meteoroloji’den şu açıklama yapıldı:

“Batı Karadeniz’in doğusunda rüzgarın yarın (02.10.2022 Pazar) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın (02.10.2022 Pazar) akşam saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa)kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazartesi günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Marmara Deniz’inde rüzgarın yarın (02.10.2022 Pazar) sabah saatlerinden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.”

Meteoroloji gün verdi! Kış geliyor