Meteoroloji’den Karadeniz için sağanak uyarısı

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2021 Pazar 10:17 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2021 Pazar 10:17 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) bugün Doğu Karadeniz’de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli, Trabzon, Rize ve Artvin’de ise yer yer aşırı olacağının tahmin edildiği belirtildi. MGM, vatandaşları sel, su baskını ve heyelan riskine karşı uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz’de beklenen gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerinden itibaren Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli olacağı belirtildi. (21-75 Kg/m2) Trabzon, Rize ve Artvin’de ise şiddetli (51-100 Kg/m2), yer yer aşırı (100 Kg/m2 üzeri) olacağı tahmin edildi. Kuvvetli yağışların Pazartesi akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ancak Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer Salı öğle saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada sağanak yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar, fırtına ve heyelan ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi.