Meteoroloji’den Karadeniz Bölgesi için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 8:24 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 8:29 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) İstanbul ve Ankara’nın da dahil olduğu 17 il için verdiği kuvvetli yağış uyarısına Sinop ve çevre iller de eklendi. Genel müdürlük, illere gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını bildirdi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), bugün Marmara’nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale’nin doğusunda, Batı Karadeniz’de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu’da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerine kuvvetli sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu.

Ankara ve İstanbul yağış ve fırtınanın etkisine teslim olurken birçok işyeri ve ev zarar gördü. Başkentte inşaat kolonunun devrilmesiyle bir kişi ölürken AFAD’ın binasının dış kaplaması da döküldü.

‘Her türlü afete dayanıklı’ denilen AFAD’ın binası rüzgara bile dayanamadı

METEOROLOJİ’DEN BİR UYARI DAHA

MGM, Sinop’a ve çevre illere de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirdi. Genel müdürlük, vatandaşların ani yağışlar sebebiyle sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve yerel dolu yağışı ile yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğini ifade edildi. 

Ankara’da fırtına! Kolon devrildi minare çöktü