Meteoroloji’den İstanbul’a uyarı: 4 gün sürecek

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 9:17 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 9:17 am

Geçtiğimiz hafta Türkiye’de bazı bölgelerde sağanak yağış etkili olmuş hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına inmişti. Meteoroloji’nin tahminlerine göre bu hafta da sağanak yağışla başlayacak. Yağış İstanbul’da dört gün boyunca etkili olacak.

Geçtiğimiz hafta yurdun birçok şehrinde kendini gösteren sağanak yağışlar bu hafta da sürecek. İstanbul ve çevresinde haftanın önemli bir kısmında yağış görülecek, hava sıcaklıkları birkaç derece düşüş yaşayacak. Yurt genelinde etkisinin gösterecek olan yağışların yer yer etkisini artırması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey ve iç kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Trakya’nın batısı ve Doğu Toroslar’ın yerel, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara ve İç Ege’nin doğusu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz’in batısı ile Eskişehir ve Ardahan çevrelerinin yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde ise mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Meteoroloji’den çok sayıda il için ‘kuvvetli yağış’ uyarısı