Meteoroloji’den İstanbul için sarı kodlu uyarı

Yayın tarihi: 18 Eylül 2021 Cumartesi 5:06 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2021 Cumartesi 5:06 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Edirne çevrelerinde başlayacak sağanağın Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul’da da kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini belirterek sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne ve İstanbul için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji’den yapılan açıklama şu şekilde:

“Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve YEREL olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kısa süreli kuvvetli yağışla birlikte su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

ERZURUM, AĞRI, KARS’TA SAĞANAK BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zaman zaman parçalı ve yer yer çok bulutlu geçecek.

Bölgede öğle saatlerinden itibaren Erzurum’un kuzeydoğusu, Ağrı’nın doğusu ile Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar batı ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Gün içindeki en yüksek sıcaklıkların Erzincan’da 27, Iğdır’da 26, Ağrı’da 25, Kars’ta 20, Erzurum’da 22, Ardahan’da 18 derece olacağı tahmin ediliyor.