Meteoroloji’den İstanbul dahil 38 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 10:55 am - Güncelleme: 20 Mart 2022 Pazar 10:55 am

Türkiye’nin dört bir yanı soğuk havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji,  İstanbul dahil 38 il için sarı ve turuncu kodlu alarm verirken Prof. Dr. Orhan Şen İstanbul’da kar yağışının ne zaman biteceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya ve Siirt çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; sabah saatlerinde Kastamonu kıyıları, Sinop ve Samsun çevrelerinde, öğle saatlerinde ise Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞININ BİTİŞİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Milliyet’in aktardığına göre de CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Kastamonu, Sinop ve Samsun, Ordu çevrelerinde öğlene kadar kar kuvvetli. Anadolu’da bugün kar hafifliyor. Buzlanma ve don ulaşımda ve tarım da problem yaratabilir” dedi.
Prof. Dr. Şen İstanbul’daki karla ilgili olarak da “Bugün öğleden evvel kar yağışı İstanbul’dan ayrılıyor. Rüzgar bugün kuvvetli esmeye devam edecek. Öğlen hafif yağmur var. Sıcaklık her gün 1 derece artıyor. Bu, İstanbul’un bu mevsim son kar yağışıydı” açıklaması yaptı.