Meteoroloji’den gök gürültülü sağanak uyarısı

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2020 Cumartesi 12:16 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2020 Cumartesi 12:28 pm

Meteoroloji, Edirne çevreleri ve Çanakkale’nin kuzey kesimleri için kuvvetli gök gürültülü sağanak ile dolu uyarısı yaptı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan uyarıda; “Edirne çevreleri ile Çanakkale’nin kuzey kesimlerinde (Gelibolu, Lapseki) beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün akşam saatlerine kadar kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

5 İL İÇİN DOLU UYARISI

Meteoroloji, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde etkili olması beklenen dolu yağışına ilişkin uyarıda bulundu.

Meteoroloji Geneş Müdürlüğü’nde yapılan uyarıda; “Bugün Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda beklenen gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel dolu yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Gök gürültülü sağanak ve yerel dolu yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

ARTVİN VE RİZE İÇİN KRİTİK UYARI

Meteoroloji, Artvin ve Rize için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmede, yağış sonrası meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenerek, “Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.