Meteoroloji’den uyarı: Kar ve yağmur geliyor

Yayın tarihi: 3 Nisan 2021 Cumartesi 10:27 am - Güncelleme: 3 Nisan 2021 Cumartesi 10:28 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, cumartesi günü pek çok ilde kar ve yağmur beklendiği belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı. İşte Meteorolojiden yapılan son son tahminler…

Meteoroloji hava durumuyla ilgili son tahminlerini açıkladı. Meteoroloji’den yapılan değerlendirmelere göre Marmara, Ege, Karadeniz, İç Anadolu bölgelerinin bazı kesimleri ile Antalya, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yağmur bekleniyor. Ağrı, Van, Hakkari ve Artvin’de ise yağışların zaman zaman kar şeklinde olacağı belirtildi.

Hava sıcaklıklarının; iç ve batı bölgelerde artacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ÇIĞ VE KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kar örtüsünün bulunduğu yüksek, dik yamaçlarda, hava sıcaklıklarının artması ve yeni yağışlarla beraber kar erimesi, çığ oluşma riski bulunmaktadır. Ulaşımda aksamalar, heyelan, kar erimesi sebebi ile meydana gelebilecek sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.