Meteoroloji’den 9 il için sağanak yağış uyarısı

Yayın tarihi: 17 Ekim 2020 Cumartesi 11:58 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2020 Pazar 12:00 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yarın için Bursa, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ve Sinop çevrelerine yönelik kuvvetli yağış uyarısı yaptı.

MGM tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Konya, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Sakarya, Bursa, Bilecik, Yalova, Bolu, Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yer yer kuvvetli olmasının beklendiğini açıklandı.

Öte yandan MGM, vatandaşlara sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması çağrısı yaptı.