Meteoroloji’den 4 bölgeye sağanak alarmı

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 8:31 am - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 8:31 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada 4 bölgeye sağanak yağmur uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den yapılan tahminlerine göre, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusu gök gürültülü sağanak yağışın etkisi altında. Hava sıcaklıkları normallerin 1-3 derece üstünde seyretmeyi sürdürüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Yurdun iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji duyurdu! Yağışlar geri dönüyor

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.