Meteoroloji yayımladı: Türkiye genelinde hava nasıl olacak?

Yayın tarihi: 10 Mart 2021 Çarşamba 12:59 am - Güncelleme: 10 Mart 2021 Çarşamba 1:23 am

Meteorolojinin yayınladığı hava durumu tahmin raporuna göre; Marmara Bölgesi, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde hava sıcaklıkları yükselecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’de bu akşam ve gece saatlerinde genellikle parçalı ve az bulutlu, bu akşam Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Denizli ve Karaman çevrelerinin yer yer çok bulutlu ve hafif sağanak yağışlı olması bekleniyor. Yarın (Çarşamba) batı kesimlerden başlayarak yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra İç Ege ve Eskişehir çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

SICAKLIKLAR ARTACAK

Meteorolojinin tahminlerine göre; sıcaklıkların Çarşamba günü 2-4 derece artması beklenirken, rüzgarın genellikle güney, güneydoğulu, ülkemizin kuzey kesimlerinde doğu, kuzeydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

ANKARA -2°C, 15°C: Az bulutlu, yarın (Çarşamba) zamanla parçalı bulutlu

İSTANBUL 4°C, 13°C: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Çarşamba) zamanla çok bulutlu

İZMİR 10°C, 20°C: Parçalı, yer yer çok bulutlu