Meteoroloji tarih verdi, hava sıcaklıkları düşüyor! İstanbul’a kar geliyor mu?

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 12:21 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 12:21 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağını açıkladı. İstanbul’da sıcaklıkların 10 derece birden düşmesi bekleniyor. Cumartesi günü Trakya’da etkili olması beklenen kar yağışının pazar günü iç kesimlere ilerleyeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre, genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının cumartesi gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri civarına, hafta başından itibaren kuzeybatı kesimlerde yer yer mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul’da ise sıcaklığın hafta sonu 10 derece birden azalarak 7 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporunda hafta sonu için İstanbul’da yağış bekleniyor. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ’da ise kar yağışı olacağı görülüyor.

Uzmanlara göre, cumartesi günü Trakya’da etkili olması beklenen kar yağışının pazar günü iç kesimlere ilerlemesi bekleniyor.

Meteoroloji’den Marmara’ya soğuk ve kar uyarısı

Kaynak: TELE1