Meteoroloji sağanak uyarısını güncelledi

Yayın tarihi: 14 Haziran 2021 Pazartesi 12:53 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2021 Pazartesi 12:53 pm

Meteoroloji, sabah saatlerinde yaptığı sağanak yağış uyarısını güncelledi, İstanbul’un da aralarında bulunduğu 22 şehir için sarı uyarı, 6 şehre ise turuncu uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sabah saatlerinde Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri için yaptığı gök gürültülü sağanak yağış uyarısını güncelledi.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Sinop, Uşak, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli, Burdur için sarı uyarı yapan Meteoroloji, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu için ise turuncu uyarıda bulundu.

SEL SU BASKINLARINA DİKKAT!

MGM’nin açıklaması şöyle:

“Yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu (İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale’nin doğusu), İç Ege (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Manisa’nın doğusu), Göller Yöresi (Isparta, Burdur), İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu) ile Çorum çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

sağanak yağış

Meteoroloji sağanak uyarısını güncelledi

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU UYARI NEDİR?

Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.