Meteoroloji saat verdi, valilikler ve AFAD’tan peş peşe uyarı geldi

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 8:57 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2021 Cumartesi 9:11 am

Meteoroloji, yağışların bu sabah saatlerinde başlayacağı ve pazar akşamına kadar etkili olacağını açıkladı. AFAD, valilikler ve Meteoroloji’den peş peşe uyarı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, bugün sabah saatlerinde başlayan yağmur 2 gün boyunca etkili olacak. Ankara Valiliği ve İstanbul Valiliği dün akşam yayınladıkları duyuruda ise vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği belirtildi.

AFAD’dan ise art arda sağanak yağış uyarısı geldi. Uyarıda “Su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, “Cumartesi sabah ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirilmelerine göre; Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren İstanbul’da ve zamanla Yalova, Sakarya ve Kocaeli çevrelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN SEL VE DOLU UYARISI

Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre 3 Temmuz Cumartesi günü yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden; su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

SAĞANAK YAĞIŞLAR HANGİ İLLERDE ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Çorum, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.