Meteoroloji duyurdu: İstanbul’a kar geri dönüyor

Yayın tarihi: 19 Mart 2021 Cuma 2:04 pm - Güncelleme: 19 Mart 2021 Cuma 2:04 pm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava durum raporuna göre çarşamba gününden itibaren yurdun büyük bölümünde kar yağışı beklenirken Marmara Bölgesi ve İstanbul’da da perşembe günü karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 – 26 Mart haftası hava durumu raporunu paylaştı. MGM’nin raporuna göre soğuk hava ve kar yağışının yurda geri dönmesi bekleniyor.

Hafta sonunda hava sıcaklıkları artıyor ancak pazartesi gününden itibaren tüm yurt yağışlı hava sisteminin etkisi altına girecek.

İSTANBUL’A KAL GELİYOR

Pazartesi gününden itibaren etkili olacak yağışlar, sıcaklıkların düşmesiyle kar yağışına dönüşecek. Meteoroloji’nin raporuna göre çarşamba günü iç ve doğu kesimlerde kar yağışı, Batı Karadeniz’de ise karla karışık yağmur bekleniyor. Perşembe günü ise İstanbul dahil tüm Marmara bölgesiyle birlikte iç ve doğu kısımlarda karla karışık yağmur ve kar etkili olacak.

Meteoroloji’nin 20 – 26 Mart haftası için hava durumu açıklaması şöyle:

Hafta sonunda hissedilir derecede artacak olan hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren Ülkemiz genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.