Meteoroloji’nin 45 il için verdiği ‘sarı kod’ uyarısının ardından fırtına etkisini gösterdi. Çankırı’da fırtınaya dayanamayan çifte minareli caminin bir minaresi yıkıldı. Ankara’da Altındağ’da bir KYK yurdunun çatısı yerinden sökülürken, Etimesgut’ta bazı evleri su bastı. Bursa’da bir istinat duvarının çökmesine neden olan fırtına, iki kişinin hafif yaralanmasına sebep oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 45 il için sarı kod vererek kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Uyarının ardından beklenen fırtına geldi. Birçok ilde etkisini gösteren fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. MGM tarafından fırtına ve sağanak alarmı verilen illerimiz şöyle: Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Afyonkarahisar, Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Isparta, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.

ANKARA

Ankara Altındağ’da bir KYK yurdunun çatısı yerinden sökülürken, Etimesgut’ta bazı evleri su bastı. Ana arterlerde trafik durma noktasında gelirken, fırtınaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

BURSA

Bursa’nın Gemlik ilçesine Yeni Mahalle’de gece saatlerinde yoğun yağış nedeni ile 3 bloklu bir sitenin istinat duvarı çöktü. 2 kişinin hafif yaralandığı olayda, park halindeki 2 araç ise oluşan çukura düşerek hasar gördü. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Çökmenin meydana geldiği alanın yakınında oturan bazı binalar tedbir amacıyla boşaltıldı. Hasar gören araçlar vinç ile kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ANTALYA

Antalya’nın Kumluca ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak ve fırtına Göksu Mahallesi’ndeki bir seraya zarar verdi. Erol Memiş’e ait yaklaşık bir dönümlük seranın üzerindeki plastik örtü yırtılarak, kullanılamaz hale geldi. Serada ekili domatesler de zarar gördü.

Fırtına nedeniyle, Serik ilçesi Abdurrahmanlar Mahallesi’ndeki Çıtlıklı Camisi minaresinin külahı yıkıldı.

ÇANKIRI

Çankırı’nın merkezi Abdulhalik Renda Mahallesi Taş Mescid Caddesi’nde bulunan Bademlik Camii’nin iki minaresinden biri ise fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken, minarenin üzerine yıkıldığı seyir halindeki bir araç ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi.

KASTAMONU

Meteorolojinin ‘sarı’ kodla etkili olduğu Kastamonu’da fırtına etkili oldu. Yarım saat içerisinde bulutların gökyüzünü kapatmasının ardından başlayan fırtına sebebiyle, il merkezindeki bazı binaların çatıları uçtu. Uçan çatılarım düştüğü alanlarda Kastamonu Belediyesi ve polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Ankara Caddesi’nde de uçan çatı sebebiyle yolun tek şeridi trafiğe kapandı.

MUĞLA

Muğla’da Menteşe ilçesi Karabağlar Yaylası yolu üzerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil yoldan çıkarak bariyerler üzerinde asılı kaldı. Bayır Mahallesinde ise ahşap çatı fırtına sonrası çöktü. Menteşe’nin kırsal Yenibağyaka Mahallesinde evin önündeki dut ağacı fırtınaya yenik düşerek yan yattı.

 

İZMİR

İzmir’de, Foça açıklarında hortum oluştu. Hortum, bir süre sonra karaya ulaşmadan kayboldu.

45 il için sarı uyarı: Sağanak ve fırtına