MetaVerse tam anlamıyla hazır olması 5-10 yıl sürecek

Yayın tarihi: 23 Nisan 2022 Cumartesi 3:00 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 6:44 pm

Facebook adını Meta olarak değiştirip, MetaVerse’ü şekillendirecek şirket olarak kendilerini ön plana sürdüğü günden beri bu dijital dünyaya olan ilgi katlanarak artmaya devam ediyor. Ancak MetaVerse fikrine gösterilen ilgide patlama yaşanması, bu dünyanın bir anda gerçeğe dönüşeceği anlamına gelmiyor.

Meta’nın vadettiği bu dijital evrenin yaratılması için önemli teknolojik gelişmelere ihtiyaç duyuluyor. Öncelikle sanal gerçeklik (VR) alanında önemli atılımlar yapılması gerekiyor. Ayrıca sanal dünyadaki deneyimi daha da geliştirecek heptic suit gibi teknolojilerin de genel kullanıcı kitlesi arasında yaygınlaşması için hem maliyetinin düşürülmesi, hem daha işlevsel hale getirilmesi gerekiyor. Peki tüm bunlar göz önüne alındığında, bu çılgın projenin tam anlamıyla hayata geçirilmesi için ne kadar beklememiz gerekiyor?

MetaVerse

 

Meta Quest Gaming Showcase 2022 etkinliğinde bu soruyu gündeme taşıyan Meta (Facebook)’ya göre MetaVerse’ün tam anlamıyla hazır olması 5 ila 10 yıl arasında gerçekleşecek.

Meta’ya göre bu dijital evren, hem internetin hem de sosyal teknolojilerin geleceği olacak. Ancak hem donanım tarafında hem de yazılım tarafından hala aşılması gereken engeller bulunuyor. Bunların tam anlamıyla aşılması için de 5-10 yıl arası bir süre gerekiyor.

Elbette bu dijital evreni şekillendirmek isteyen tek şirket Meta değil. Bu yüzden farklı bir şirket bu süreyi daha da kısaltacak bir teknolojiyle çıkabilir. Ancak bu alana en büyük yatırımı yapan şirket olan Meta’nın planlarını en erken beş yıl sonra tam anlamıyla gerçekleşecek şekilde yapması, MetaVerse’ün neye benzeyeceğini görmek için en azından bu kadar beklememiz gerekeceğini düşündürüyor.

Bilim insanları NASA’nın saldırgan uzaylıları Dünya’ya çekmesinden korkuyor