Metaverse internette sapıklık vakalarını artırıyor

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 1 Ocak 2022 Cumartesi 10:50 pm

Metaverse internette sapıklık yapılmasına yol açabilir. Konuyla ilgili birçok eleştiri geliyor. Özellikle son dönemlerde interaktif deneyimler sunan platformlar hedef tahtasında.

Tüm dünyanın en yenilikçi teknolojilerden bir tanesi olarak tanıdığı Metaverse internette sapıklık yapanların sayısını önemli ölçüde artırdı. İnternetin keşfedilmesi kadar önemli olarak görülen bu alan önümüzdeki yıllarda daha fazla tutulacak. Peki gerçekten de bu yeni teknoloji güvenli mi?

Son bir kaç yıldır gündeme bomba gibi oturmayı başaran sanal evren dijital ortamda yaşama fikrini başka bir boyuta taşımayı başardı. Bu sanal evrenler insanların etik davranışlardan uzak yaşamasına neden olabiliyor. Dijital ortam olduğu için insanlar etik kurallara pek önem vermiyor.

Metaverse

Metaverse alanında yaşanan sapıklıklar günümüzde çok fazla ses getirmeye başladı. Google, Microsoft, Apple ve Facebook gibi markalar bu projeler için büyük harcamalar yapıyor. Ancak bu alanda taciz, sözü saldırılar ve hakaretler gün geçtikçe daha fazla artış gösteriyor.

 

Geçtiğimiz günlerde 29 yaşındaki Kanadalı bir vatandaş sanal gerçeklik oyunu oynarken erkek bir avatarın kendisine yaklaşıp tacizde bulunduğunu söyledi. Kullanıcıya geri çekilmesini söylediğinde ise erkek avatar kendisini dinlemedi. Buranın bir dijital evren olduğunu ve istediği her şeyi yapabileceğini kadına söyledi.

Metaverse için yeterli işlemci var mı? Intel önemli açıklamalar yaptı

Occulus Quest sanal gerçeklik başlıkları ile oynanan VRChat oyunu sadece 11 saat içerisinde çocuklara yönelik 100 civarında cinsel şiddet şikayetinin gelmesine neden oldu. Önümüzdeki yıllarda buna benzer şikayetlerin daha fazla artmasından endişe ediliyor.