Metaverse evrende taciz olayları başladı

Yayın tarihi: 20 Aralık 2021 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 19 Aralık 2021 Pazar 6:31 pm

Horizon World, kullanıcıların 20’ye kadar başka avatarla sosyalleşmesini ve oyun oynamasını sağlıyor. The Verge, beta testçilerinin resmi Facebook grubundaki bir gönderide, isimsiz kadın avatarının bir yabancı tarafından taciz edildiğini ve diğer kullanıcıların olayı desteklediğini söyledi.

Kadın, “Cinsel taciz normal internette bile kötü, ancak VR’de olmak olayı daha yoğun hale getiren başka bir katman ekliyor” dedi. The Verge rapora göre göre olayın insanların toplandığı ana alanlardan biri olan Plaza’da meydana geldiğini söyledi. 9 Aralık’ta Meta, Horizon Worlds versiyonunu Kuzey Amerika’da 18 yaş ve üstü kullanıcılara açtı. Platformun Mark Zuckerberg’in metaverse vizyonuna çok benzediği düşünülüyor.

Metaverse

 

Kadının gönderisinin ardından Meta, MIT Teknoloji İncelemesine göre 26 Kasım’da meydana gelen olayla ilgili bir iç soruşturma başlattı. Yayının bildirdiğine göre, kadın gönderiyi 1 Aralık’ta yazdı. Meta’nın olay sırasında mağdurun platformda tacizi önlemek için tasarlanmış bir güvenlik özelliğini açmadığı sonucuna vardığını da sözlerine ekledi. Meta’nın Horizon Başkan Yardımcısı Vivek Sharma, olayı “kesinlikle talihsiz” olarak nitelendirdi. Güvenli Bölge, platformda tehdit altında olduklarını hissettikleri takdirde kullanıcılar tarafından etkinleştirilecek. Bu özellik, diğer kullanıcıların onlarla etkileşime girmesini engellemek için tasarlandı.

Meta’nın sözcüsü Kristina Milian, MIT Technology Review’a şirketin araçlarının nasıl kullanıldığını anlamak ve kullanıcıların sorunları kolay ve güvenilir bir şekilde bildirmelerine olanak sağlamak için kullanıcı arayüzünü geliştirmeye devam edeceğini söyledi.