Metaverse, dünya devlerinin ilgisini çekmeye devam ediyor

Yayın tarihi: 20 Mart 2022 Pazar 12:00 pm - Güncelleme: 19 Mart 2022 Cumartesi 1:13 pm

Samsung da “Metaverse” dedi! Teknoloji dünyasında pek çok kırılma anı, birçok “çağ yıkıp çağ başlatan” olay vardır. Tabi ilkel zamanların teknolojilerini bir kenara bırakacak ve modern dünyaya gelecek olursak, bunların en önemlilerinden biri hiç kuşkusuz bilgisayarın icadıdır. Bunun akabinde cep telefonlarının bulunması ve sonrasında bu alan üzerine temellenen yeni teknolojileri sayabiliriz.

Teknolojisinin gelişimine bir başka açıdan baktığımız zaman ise bu defa karşımıza internetin keşfi gelecektir. Bununla birlikte internetin keşfi için, bilgisayar, telefon, akıllı telefon, katlanabilir telefon gibi bir ilerleme sürecini saymak şu an için çok mümkün değil. Ancak metaverse bu durumu tamamen tersine çevirebilir.

Facebook’un önderliğinde gelişen ve günden güne daha çok teknoloji şirketinin ilgi duymaya başladığı metaverse, internetin yeni geleceği olarak adlandırılıyor. Şimdilik hala insanların kuşkuyla baktığı ve geçici bir heves olarak gördüğü bu alana yapılan yatırımlar arttıkça, işlerin daha ciddileştiğini hep birlikte göreceğiz. İşte Samsung da, bu yatırımcılar listesine katıldığını açıklayan en yeni isim oldu.

 

Metaverse

Samsung CEO’su Jong-Hee Han, şirket içi bir toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, müşterilerin metaverse deneyimini diledikleri Samsung cihazından diledikleri yer ve mekandan yaşayabilmeleri için yeni cihazlar geliştireceklerini ve 2022 yılından itibaren Güney Koreli teknoloji devinin bu alanda yapacağı yatırımların katlanarak artmaya başlayacağını söyledi.

Bakalım ülkemizde “uygun fiyata arsa kapma” fırsatı olarak görülen Metaverse alemi, dünya genelinde nasıl bir gelişim süreci yaşayacak.

Siber saldırıların hedefi Rusya olmaya başladı