Metallica’dan efsane albümün 35. yılına özel performans

Yayın tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 1:19 am - Güncelleme: 5 Mart 2021 Cuma 1:19 am

Kayyum rektör Melih Bulu’nun “en sevdiği müzik grubu” olan Metallica 80’lerin en başarılı albümlerinden biri olan “Master of Puppets”ın  35. yılına özel bir performans sergiledi.

Trash metalin yükselişte olduğu 80’lerin en başarılı albümlerinden “Master of Puppets”, 3 Mart 1986’da yayımlandı. Metallica, “Master of Pupptes”ın 35. yılına özel, albümün yüksek tempolu şarkılarından “Battery”yi The Late Show with Stephen Colbert’ta seslendirdi.

“Battery”nin yanı sıra “Orion”, “The Thing That Should Not Be”, “Disposable Heroes” gibi şarkıların da yer albüm, ABD Kongresi tarafından korumaya alınıp milli bir değer ve başarı olarak kabul edilmişti.

MELİH BULU: METALLICA DİNLEYEN BİR REKTÖRÜM

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu katıldığı bir televizyon programında, “Ben hard rock, Metallica dinleyen bir rektörüm. Kültürle ilgili en ufak bir şey düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı. Bulu’nun bu sözleri sosyal medyada geniş yer tutmuş, Boğaziçili öğrenciler Metallicalı protesto düzenlemişti.

Videoyu izlemek için tıklayın