Metalde işçi kıyımı! TİS’e karşı çıkan 25 işçi SMS’le işten çıkarıldı

Yayın tarihi: 14 Ocak 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 11:02 am

Türk Metal ve Birleşik Metal-İş sendikalarının MESS ile imzaladıkları toplu sözleşmeye karşı eylem yapan 25 işçi SMS’le işten çıkarıldığı açıklandı.

Mersin’de Türk Metal ve Birleşik Metal-İş sendikalarının MESS ile imzaladıkları toplu sözleşmeyi kabul etmeyen 25 Çimsataş işçisinin işine SMS’le son verildiği belirtildi.

Yol TV’ye konuşan ve işten çıkartılan Çimsataş işçisinin belirttiğine göre, yönetimin telefonlarına gönderdiği mesajda eylemin yasadışı olduğu iddia edilirken “Sözleşmeniz ihbar ve kıdem tazminatı ödemeksizin feshedilmiştir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Türk Metal Sendikası ile işveren sendikası MESS arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde taraflar anlaşmış ve 130 bin işçiye ilk 6 ay için yüzde 27.44 zam yapılmış. Toplu sözleşmeyi kabul etmeyen Mersin’deki Çimsataş işçileri ise fabrikada iş bırakma eylemine başlamış ve ek protokol talebinde bulunmuşlardı.

İşçiler eylemlerini dün de sürdürmüştü. Fakat akşam saatlerinde fabrikadan polis zoruyla çıkarılmışlardı. Ancak buna rağmen işçiler, fabrika önündeki direnişlerinden vazgeçmemiş, bekleyiş bu sabah da sürmüştü. Dün Çimsataş yönetimi tarafından işçilerin telefonlarına SMS yollanarak “Eyleminiz sebebiyle doğacak 5 milyon liralık zarar sizden tazmin edilir” denmişti.

Türk Metal Sendikası ile MESS anlaştı, metalde zam oranı belli oldu