Metal İşçileri: Önce kendinize sonra da masaya gelin, ama çakma TÜİK rakamlarıyla değil

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 5:10 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 5:30 pm

Türk Metal Sendikası (TMS) , İzmit’te yaklaşık 40 bin üyesinin katılımıyla miting düzenledi. Mitingde konuşan TMS Başkanı Pevrul Kavlak “Önce kendinize gelin, sonra da masaya gelin. Gelin ama bu çakma TÜİK rakamlarıyla gelmeyin” dedi.

 

İzmit’te yaklaşık 40 bin üyenin katılımıyla ‘Metal Emekçileri Büyük Yürüyüş ve Mitingi’ne Türkiye’nin dört bir yanından binlerce işçi katıldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, krizlerin bedelini ödemek istemediklerini belirterek “Bu mitingimizin adı, rastgele seçilmiş bir ad değildir. Bu mitingimiz, ‘Ölümüne Çalıştık, Kazanacağız’ mitingidir. Evet, ölümüne çalıştık, canımız pahasına çalıştık. Herkes evindeyken, sıcak yuvasında, çoluk çocuğuyla beraberken, çarkları döndürdük, bacaları tüttürdük. Emeğin en kutsal değer olduğunu, dosta, düşmana gösterdik. Bu pandemi döneminde şehitler verdik. Arkadaşlarımızı kaybettik, onları toprağa verip yine tezgahımızın başına döndük. Ölümüne çalıştık. Nedeni olmadığımız bir sorunun mağduru olmak istemiyoruz. Bu krizlerin bedelini ödemek istemiyoruz. Her şeyi fazlasıyla hak ediyoruz. Kara kışta işten atılmak istemiyoruz. Evimize helal ekmek götürmek, çoluk çocuğumuzun yüzüne bakabilmek istiyoruz”dedi.

“TÜİK’İN İLAN ETTİĞİ RAKAMLAR BİZİM SOFRAMIZDAKİ EKMEĞİ KÜÇÜLTÜYOR”

Konuşmasında MESS ve TÜİK’i eleştiren Kavlak “TÜİK yetkililerine de seslenmek istiyorum. Açıkladığınız o enflasyon rakamları, gerçeği yansıtmıyor. Yahu el insaf. Siz, bu rakamları nereden alıyorsunuz? Söyleyin de biz de oradan alışveriş yapalım. Sizin ilan ettiğiniz o gerçek dışı rakamlar, sözleşme masasında bizim karşımıza çıkıyor. Sizin ilan ettiğiniz o gerçek dışı rakamlar yüzünden bizim soframızdaki ekmeğimiz küçülüyor, fakirleşiyoruz. MESS’e bir kez daha sesleniyorum. Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz kazandırıyoruz. Önce kendinize gelin, sonra da masaya gelin. Gelin ama bu çakma TÜİK rakamlarıyla gelmeyin” diye konuştu.