Metal işçileri Erdoğan’ın grev yasağına da direnecek

Yayın tarihi: 24 Ocak 2023 Salı 12:54 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2023 Salı 1:18 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Metal-İş’in Schneider Enerji grevinin ‘milli güvenliğe bozucu nitelikte’ olduğu iddiası ile 60 gün süreyle yasakladı.

Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlü emekçiler, işveren sendikası MESS’e üye Schneider Enerji şirketinde toplu sözleşmede anlaşma sağlayamayınca grev kararı aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de grev ‘milli birliği bozucu nitelikte’ olduğu iddiasıyla 60 gün süreyle ertelendi.

Greve çıkacaklarını açıklayan Birleşik Metal-İş , yasağın geleceğine dikkat çekmişti. Sendika, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Çaresizlik içerisinde. Aynı yanlışları tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar bekliyorlar…” diyerek greve devam edeceğini bildirdi.

BEKAERT İŞÇİLERİNİN YASAKLANAN GREVİ DİRENİŞLE KAZANILMIŞTI

AKP’li Erdoğan, Bekaert emekçilerinin de grevini aynı iddia ile yasaklamıştı. Emekçiler, grev yasağını dinlememiş ve hakları için direnişe devam etmişti. Emekçiler, 15. günün sonunda istediklerini almaları sebebiyle grevi bitirmişti.

Birleşik Metal İş, birçok defa açıklamalarında bir grev yasağının geleceğini öngörmüş ve direnişe devam edeceklerini bildirmişti.

Erdoğan “milli güvenliğe aykırı” buldu! Schneider Enerji fabrikasındaki grev ertelendi