Meta kötü bir düşüş yaşıyor

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 8:48 pm

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin “yakın tarihte gördüğü en kötü düşüşlerden birini” yaşadığını söyledi.

Reuters’e göre yönetici, Meta’nın bu yıl işe alınan yeni mühendisler için hedef sayısını yaklaşık %30 oranında azalttığını açıkladı. Meta daha önce düşük gelir tahminleri nedeniyle işe alım planlarını yavaşlattığını söylemişti, ancak şimdi Zuckerberg kesin rakamlarla daha fazla ayrıntı açıkladı. Görünüşe göre, bu yıl 10.000 yeni mühendisi işe alma planlayan Meta, yalnızca 6.000 ila 7.000 arasında kişi işe alacak.

Ayrıca CEO, Meta’nın mevcut çalışanlarla ilgili beklentileri artırdığını ve onlara daha agresif hedefler verdiğini, böylece şirket adına kendi başlarına karar verebilmelerini söyledi. “Kararlar için insiyatif almaları benim için sorun değil” dedi. Ürün müdürü Chris Cox, çalışanlara gönderdiği bir notta, şirketin “zor zamanlardan geçildiğini ve fırtınanın şiddetli olduğunu” vurguladı. Ayrıca şirketin metaverse girişimleri Avatarlar ve sanal dünyası Horizon Worlds ile başlayarak yılın ikinci yarısı için altı yatırım önceliğini sıraladı.

 

MEta

The Verge’ün haberine göre Meta, Reels’ten mümkün olduğunca çabuk para kazanmayı da hedefliyor. Reels için harcanan zaman, geçen yıldan bu yana dünya çapında iki kattan fazla arttı, bu büyümenin %80’i Facebook’tan geliyor. Cox, 2022’nin ilk yarısında şirket için “parlak bir nokta” olan TikTok’a yanıt olarak oluşturulan kısa biçimli video formatı Reels’i oluşturdu. Meta, Instagram’daki ana ekranda değişiklikler yapmak da dahil olmak üzere deneyimi geliştirmeye devam etmeyi planlıyor ve Facebook, videoları daha doğal bir şekilde dahil edecek.

 

Buna ek olarak Meta, yılın ikinci yarısında yapay zeka girişimlerinin yanı sıra WhatsApp ve Messenger’a da odaklanmayı planlıyor. WhatApp topluluklarını, 2022’nin sonunda dünya genelinde kullanıma sunulmadan önce test etmeyi planlıyor. Şirket ayrıca, önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması planlanan Instagram Creator kanalları ve birleştirilebilir sohbetler geliştirecek.

Nothing Phone fiyatı sonunda sızdırıldı