Meta işe alımları kısıtladı

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 1 Temmuz 2022 Cuma 6:37 pm

Haftalık bir çalışan Soru-Cevap oturumunda, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketin “yakın tarihte gördüğü en kötü düşüşlerden birini” yaşadığını söyledi.

Yönetici, şirketin bu yıl işe alınan yeni mühendisler için hedef sayısını yaklaşık yüzde 30 oranında azalttığını açıkladı. Meta daha önce zayıf gelir tahminleri nedeniyle işe alım planlarını yavaşlattığını söylemişti, ancak şimdi Zuckerberg kesin rakamlarla daha fazla ayrıntı açıkladı. Görünüşe göre, bu yıl 10.000 yeni mühendisi işe alma planlarından Meta, yalnızca 6.000 ila 7.000 arasında işe alım yapabilecek.

Ayrıca CEO, Meta’nın mevcut çalışanlarla ilgili beklentileri artırdığını ve onlara daha agresif hedefler verdiğini de belirtti. Ürün müdürü Chris Cox, çalışanlara gönderdiği bir notta, şirketin “ciddi zamanlar geçirdiğini ve rüzgarların şiddetli olduğunu” vurguladı. Ayrıca şirketin metaverse girişimleri sanal dünyası Horizon Worlds ile başlayarak yılın ikinci yarısı için altı yatırım önceliğini sıraladı.

Meta

 

The Verge tarafından tam olarak yayınlanan nota göre Meta, Reels’ten mümkün olduğunca çabuk para kazanmayı hedefliyor. Reels’e harcanan zaman, geçen yıldan bu yana dünya çapında iki kattan fazla arttı, bu büyümenin yüzde 80’i Facebook’tan geliyor. Cox, 2022’nin ilk yarısında şirket için “parlak bir nokta” olan TikTok’a yanıt olarak oluşturulan kısa biçimli video formatı Reels’i sundu. Şirket, Instagram’daki ana ekranda değişiklikler yapmak da dahil olmak üzere deneyimi geliştirmeye devam etmeyi planlıyor ve Facebook, videoları daha doğal bir şekilde plana dahil edecek.

Buna ek olarak şirket, yılın ikinci yarısında yapay zeka girişimlerinin yanı sıra WhatsApp ve Messenger’a da odaklanmayı planlıyor. WhatApp topluluklarını, 2022’nin sonunda dünya genelinde kullanıma sunulmadan önce test etmeyi planlıyor.

Amazon, Birleşik Arap Emirlikleri’nde LGBTQ aramalarını ve ürünlerini kısıtladı