Meta ilk mağazasını açıyor

Yayın tarihi: 27 Nisan 2022 Çarşamba 8:34 am - Güncelleme: 27 Nisan 2022 Çarşamba 8:36 am

Metaverse alanına büyük yatırımlar yapan Meta (eski adıyla Facebook), bu evrene giriş için kullanılacak ürünleri satmak için ilk mağazasını açıyor.

Adını Facebook’tan Meta‘ya değiştirdiği günden beri gelecek planlarını Metaverse‘ü kurma fikri üzerine kuran Meta, bu alandaki planlarını hayata geçirmek için önemli yatırımlar yapıyor. Bir yandan insanların bu sanal evrene girmelerini ve tam anlamıyla deneyimlemelerini sağlayacak teknolojileri geliştiren Meta, bir yandan da bu teknolojileri kullanıcılara ulaştırabilmek için ilk fiziki mağazasını açmaya hazırlanıyor. Mark Zuckerberg’in liderlik ettiği Meta, ilk fiziki mağazasını önümüzdeki ay Kaliforniya’da açacak.

meta

 

İlk Meta Store’un 9 Mayıs’ta Kaliforniya’da açılacağını duyuran şirket, bu mağazada kullanıcıların Portal cihazları, Ray-Ban Stories ve Quest VR sanal gerçeklik cihazları gibi ürünleri ilk elden deneyimleyebileceğini açıkladı. Meta, aynı zamanda bu ürünlerin satışının gerçekleştirileceği bir alış veriş sitesi de açacak.

Şirket, Meta Store’un hem insanlara bugün ellerinde olan teknolojileri sunacağını hem de gelecek için neler planladıklarını göstereceğini söyledi. Şirket böylece metaverse’ün insanların aklında daha somut bir hal alacağını düşünüyor. Ayrıca insanların bu sanal aleme nasıl bağlanacakları ve bağlandıklarında nasıl bir deneyimle karşılaşacakları konusunda da bilgi sahibi olacağı söyleniyor.

Bu pazara milyarlarca dolar harcayan Meta, elbette bu fiziki mağazalarla yaptığı yatırımların biraz da olsa karşılığını almak istiyor. Ancak sanal gerçeklik cihazları gibi sanal aleme giriş için gerekli cihazların geniş kitlelere ulaşması için önce bu sanal alemin kurulması gerekecek ki şu an buna Meta’nın istediği kadar yakın olmadığımızı söylememiz gerekiyor.

Akıllı telefon, Ukraynalı askeri kurşundan kurtardı