Meta, Horizon Venues uygulamasından kurtuluyor

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2022 Pazartesi 6:56 pm

Meta, 6 Haziran’da etkinlik alanlarını Horizon Venues VR uygulamasından Horizon Worlds platformuna taşıyacak ve yeni ortaya çıkan VR platformuyla ilgili yapılacak  tek değişiklik de bu değil.

Örneğin 18 yaşın altındaysanız ve Amerika Birleşik Devletleri veya Kanada dışında yaşıyorsanız, yeni Mekanlar özelliğine erişemeyeceksiniz.

 

Aynı şey, eski Quest 1 sanal gerçeklik başlığı kullanan insanlar için de geçerli: onlar da erişimi kaybedecekler. Ancak yine de Oculus TV uygulaması aracılığıyla etkinliklere erişmek mümkün olacak, böylece daha sonraki bir tarihte tekrarları yakalayabileceksiniz.

 

ABD ve Kanada dışındaki oyuncuların çok uzun süre beklemesi gerekmeyecek. Meta ayrıca yeni Horizon Worlds‘ün bu yaz başka ülkelerde de yayınlanacağını duyurdu.

Horizon Venues

Horizons Worlds, Aralık 2021’de 18 yaş üstü tüm kullanıcılara sunuldu ve bazı ılımlı yorumlar aldı. Bazı eleştirmenler, Meta’nın ilk VR dünya deneyiminde amaçladığı şeyi takdir etti. Ancak Horizon Worlds sıkıcı olduğu, orta seviye grafiklere sahip olduğu ve uzun yükleme süreleri nedeniyle eleştiriliyor. Açık VR oyun alanının bazı ilginç fikirleri var, ama diğer VR oyunlarına kıyasla sönük kaldığı söyleniyor. Yine de olumsuz değerlendirmeye rağmen, Meta’nın Horizon Worlds hevesi azalmış görünmüyor. Şirket, Venues’da dijital alanda birden fazla şov oynayan Foo Fighters gibi ünlü müzikal gösteriler yapmak için çok para harcamıştı.

 

Nisan ortasında yayınlanan bir gönderide Meta, belirli içerik oluşturucuların Horizon Worlds için varlıklar oluşturmasına ve bunları gerçek parayla satmalarına izin vereceğini duyurmuştu. Ancak gönderi, içerik oluşturucuların varlıkları için ne kadar ücret alacaklarını söylememiş, ancak daha sonra işlemlerden %47,5 kesinti alacağını doğrulamıştı.

NASA kara delik seslerini paylaştı