Meta, artık insanların adreslerinin halka açık şekilde paylaşılmasına izin vermeyecek

Yayın tarihi: 12 Nisan 2022 Salı 9:51 am - Güncelleme: 12 Nisan 2022 Salı 9:51 am

Meta tarafından alınan bu karar, şirketin Gözetim Kurulu’ndan gelen bir talebi takiben yaklaşık bir yıl sonra geldi. Kurul, Meta’yı doxxing endişeleri nedeniyle özel ev adreslerinin paylaşılmasına ilişkin politikalarını sıkılaştırmaya çağırmıştı.

Facebook ve Instagram’ın, kullanıcıların birinin ev adresini paylaşmasını yasaklayan kuralları olmasına rağmen, Meta’ya ait platformlar, “herkese açık adresler” içeren gönderilere karşı herhangi bir işlem yapmıyor. şirket standartlarına göre bu, beş veya daha fazla haber kuruluşunda yayınlanmış veya kamuya açık kayıtlarda kullanıma sunulan herhangi bir adres anlamına geliyor.

Meta

 

Şirket, bu istisnayı “yıl sonuna kadar” sonlandıracağını söylüyor. Şirket, “Yönetim kurulunun belirttiği gibi, ‘kamuya açık’ özel konut bilgileri istisnasının kaldırılması üzerine çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Platform, kullanıcıların kendi adreslerini göndermesine izin vermeye devam edeceğini söylese de halka açık olarak sunmayacak. Şirket, “Gizlilik İhlali” raporlama seçeneğinin bulunmasını kolaylaştırmanın bir yolunu test ettiğini söylüyor.

Gözetim Kurulu 2020’de kuruldu ve Meta’nın tüm platformlarında moderasyon kararları ve politikaları hakkında harici rehberlik sağlayan çeşitli üyelerden oluşuyor. Şirket, Gözetim Kurulu tarafından alınan kararların hiçbirine bağlı değil, ancak burada olduğu gibi tavsiyelerinin her birine yanıt vermekle zorunlu. Bu sefer de yanıt vermekle kalmayıp söz konusu tavsiyeyi dinlemiş görünüyorlar.

Disney+ çok popüler bir programı bünyesine katıyor