Messi’nin yeni takımında ‘dil’ krizi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2021 Perşembe 3:50 pm - Güncelleme: 4 Kasım 2021 Perşembe 4:34 pm

Lionel Messi yeni takımında ‘dil’ krizi yaşıyor. Fransız futbol kulübü Paris Saint-Germain’de yeterince Fransızca konuşmayan takım oyuncuları yüzünden yönetimin rahatsız olduğu iddia edildi.

Arjantinli yıldız Lionel Messi 13 yaşından beri top koşturduğu Barcelona’dan 2021 Ağustos ayında Fransız futbol devi Paris Saint-Germain’e transfer olmuştu. Messi’nin yeni takımında yeterince Fransızca konuşmadığı için yönetimle arasının gergin olduğu iddia edildi.

Fransız takımı Paris Saint-Germain’in 11 farklı ulustan oyuncusu var. Takımda en çok konuşulan dilin İspanyolca olduğu söyleniyor. Teknik direktör Mauricio Pochettino çok az Fransızca konuşabiliyor ve ekibine talimatlarını İspanyolca veya İngilizce olarak iletmeyi tercih ediyor.

İspanyol gazetesi Marca, PSG yöneticilerinin takımdaki Fransızca eksikliği yüzünden endişe duyduklarını yazdı. PSG, oyuncuların Paris’e geldikten sonra Fransızca öğrenmesini zorunlu hale getirmişti. Marca’nın iddialarına göre, PSG’nin yıldızı Mbappe İspanyolca veya İngilizce konuşmaya çalışıyor. Lionel Messi ve Nuno Mendes ise Fransızca bilmiyor. İddialarla ilgili Messi suskunluğunu koruyor.

Lionel Messi: Pişman değilim