Messenger uçtan uca şifreli mesajlaşmaya geçti

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2021 Pazartesi 7:30 am - Güncelleme: 14 Ağustos 2021 Cumartesi 1:39 pm

Facebook, uçtan uca şifrelemeyi (E2EE) açan Messenger kullanıcıları için bir dizi özellik sunuyor. Artık, tıpkı WhatsApp’ta olduğu gibi, E2EE etkinken sesli veya görüntülü kullanarak Messenger kişilerini arayabilirsiniz. İşte detaylar.

Sosyal medya platformlarında gizlilik ve güvenlik özellikleri artık hiç olmadığı kadar ön plandaç.Şirketler, farklı özelliklerle en güvenli sohbet ve kullanıcı deneyimini sunmaya çalışıyor. Facebook da bu kapsamda kendi bünyesinde sürekli yeniliklere gidiyor. Artık Messenger uçtan uca şifreli sesli ve görüntülü aramalar sunuyor. Konuştuğunuz kişiden başka hiç kimse E2EE sohbetlerinizi veya aramalarınızı göremez veya dinleyemez. Böylece Messenger’daki sesli ve görüntülü konuşmalarınıza ekstra bir koruma katmanı ekleyebilirsiniz. Ancak Facebook, gerekirse mesajları yine de şikayet edebileceğinizi söylüyor.

 

Messenger

Kaybolan mesajlar için de güncellemeler var. Bir sohbette ve ayrıca mesaj oluşturma alanında profil fotoğrafınıza dokunduğunuzda bir seçenek göreceksiniz. Artık kaybolan mesajları yalnızca kendiniz için değil, sohbetteki herkes için etkinleştirebilirsiniz. Bunun da ötesinde, mesajların ne kadar süreyle görüntülendiği ve ne zaman kaybolduğu konusunda daha fazla kontrole sahip olacaksınız. Yeni özelliğe göre kaybolan mesajlar için süreyi beş saniye ile 24 saat arasında tutabilirsiniz. Facebook’un çalışmalarında başka E2EE özellikleri de var. Önümüzdeki haftalarda Facebook Messenger’da E2EE grup sohbetlerinin ve çağrılarının genel testlerini başlatmayı planlıyor. Şirket ayrıca Instagram doğrudan mesajları için sınırlı bir E2EE testi başlatacak. Bir DM alışverişinde E2EE’yi etkinleştirebilmeniz için önce biriyle sohbet etmeniz veya birbirinizi takip etmeniz gerekiyor.

Sony akıllı telefon sektöründen çekilecek mi?