Meryem Yılmaz cinayetinde tanık ifadeleri kan dondurdu: Benim olmazsan öldürürüm

Yayın tarihi: 17 Mayıs 2022 Salı 2:46 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2022 Salı 2:46 pm

Meryem Yılmaz’ı parkta 16 yerinden bıçaklayarak canice öldüren Erdal Dönmez’in davasında tanıklar dinlendi. Meryem Yılmaz’ın kardeşi, “Erdal’ın ‘Sen benim olmazsan seni öldürürüm’ dediğini duydum. Meryem de ‘Beni bırak seninle evlenmem’ diyordu” dedi.

Esenyurt’ta 3 çocuk annesi Meryem Yılmaz’ın katili Erdal Dönmez’in davasında tanıklar dinlendi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Erdal Dönmez’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

“BENİ BIRAK SENİNLE EVLENMEM”

Duruşmada tanık olarak dinlenen Meryem Yılmaz’ın kardeşi Onur Yılmaz, ” Ben Erdal’ı olay günü eve gelmesiyle tanıdım. Maktule ile aynı evde yaşarız. Sanık ev kapısını zorladı. Açmayınca tekme attı. Kapı kırılmasın diye ablam kapıyı açınca sanık içeri girdi. Meryem bana odaya geç sana zarar verir demişti. Benim geçtiğim odanın kapısını Erdal kilitledi. Odanın dışında ikisinin bağırıp çağırdıklarını duydum. Erdal’ın ‘Sen benim olmazsan seni öldürürüm’ dediğini duydum. Meryem de ‘Beni bırak seninle evlenmem’ diyordu” ifadelerini kullandı.

Olayın şahitlerinden, tanık olarak dinlenen Ferhat Atmaca, “Sanık ve maktuleyi tanımam. Kadir Topbaş Parkı’nda gezerken bir kadın ve erkeğin tartıştığını gördüm. Tartışırken ne konuştuklarını duymadım. O aşamada karşılıklı bağırarak konuşuyorlardı. Kadının ‘yeter yeter’ dediğini sonrasında da ‘Yardım edin, imdat’ dediğini duyunca geri döndüğümde sanığın elindeki bıçakla kadına vurduğunu gördüm. Yanlarına doğru yönelince elinde bıçak olan adam olay yerinden kaçtı. Ben bulunduğum yerden sanığın yanına gidene kadar maktuleyi defalarca bıçakladı. Kadının yanına gittiğimizde konuşamaz haldeydi” dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, sanık Erdal Dönmez hakkında ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.