Mersinliler e-belediye sistemini sevdi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2020 Salı 5:50 pm - Güncelleme: 20 Ekim 2020 Salı 5:50 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “E-Belediye Sistemi” ile bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL tutarında e-tahsilat yaptı. Teknolojik yeniliklere ayak uydurarak 5 Ekim 2020’den itibaren yenilenen arayüzü ile hizmet veren sistemde kredi kartı ile ödemeden alınan hizmetleri sorgulamaya kadar vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılından bu yana “https://ebelediye.mersin.bel.tr” adresinde hizmet veren “E-Belediye Sistemi” ile bugüne kadar yaklaşık 10 milyon TL tutarında e-tahsilat yaptı. Teknolojik yeniliklere ayak uydurarak 5 Ekim’den itibaren yenilenen arayüzü ile hizmet veren sistem, vatandaşa pek çok konuda kolaylık sağlıyor.

E- BELEDİYE SİSTEMİ DAHA TEKNOLOJİK BİR ALTYAPIYLA KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde daha teknolojik bir altyapıya kavuşturulan ve tüm mobil cihazlarla uyumlu hale getirilen E-Belediye sistemi ile yurttaşlar evlerinden çıkmadan işlemlerini çözüme kavuşturuyor. Sistemin yeni sürümünde vatandaşlar vergi borçlarını ödemenin yanı sıra borç sorgulama, beyan sorgulama, ilan reklam vergisi beyanlarını e-ilan olarak bildirme, yangın sigorta vergisi beyanlarını bildirme gibi pek çok elektronik hizmete evlerinden çıkmadan ulaşabiliyor.

SİSTEMİN YENİ ARAYÜZÜ TÜM MOBİL CİHAZLAR İLE UYUMLU

Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Akın Aşıcı, sistemde yeni bir arayüze geçildiğini ve vatandaşların işlemlerini daha rahat gerçekleştireceğini ifade ederek, “2018’den bu yana çalışmamız devam ediyor ve tahsilatlarımızı bu sistem üzerinden yapıyorduk. Ancak tüm mobil araçlarda çalışmasında sıkıntılar oluyordu, görüntü kayıplarına yol açıyordu. Biz de tüm mobil araçlarda çalışması için bir çalışma başlattık. Bu arayüzle birlikte vatandaşlarımız tüm mobil araçlarda rahat bir şekilde işlemleri yapacak. En temel unsurlardan bir tanesi bizim burada beyanname alma modülümüz. Bir önceki versiyonda beyanname alma imkanımız yoktu ancak şu an vatandaşlarımız pandemi döneminde belediyemizi ziyaret etmeden ilan reklam beyannamelerini rahatlıkla verebilecek” dedi.

TÜM İŞLEMLER BİR TIKLA YAPILIYOR

Vatandaşlar E-Belediye Sistemi ile vergi borcu ödeme, adres bilgileri, beyanlar, tahakkuklar, tahsilatlar, borçlar, e-makbuz ve portör bilgileri gibi interaktif işlemlerden yangın sigorta vergi listesi, emlak vergisi bildirimi, yangın sigorta beyannamesi, e-ilan listesi ile e-ilan gibi vergi bildirimleri işlemlerine; belge sorgulama ve belge imza doğrulama gibi belge bilgilerinden yeni başvuru, başvurularım ve kurum onayı bekleyen gibi AYKOME yönetimine kadar pek çok farklı başlıklardaki işlemlere kolaylıkla erişim sağlayabiliyor.