Mersinli çiftçi İlçe Tarım Müdürlüğü’nün önüne ölü hayvan bıraktı!

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2022 Salı 6:18 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2022 Salı 7:38 pm

Mersin’de bir çiftçinin dört küçükbaş hayvanı bilinmeyen bir hastalık sebebiyle öldü. Çiftçi,  Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kendisine ilgi göstermediği iddiasıyla kurumun kapısına ölen hayvanlarından birini bırakarak protesto etti.

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Meşeli Köyü’nde yaklaşık 30 yıldır çiftçilik yapan üç çocuk babası Hakkı Günaydın’ın son 10 gün içide dört küçük hayvanı nedeni bilinmeyen bir hastalık sonucu öldü. Günaydın, ölen hayvanlarının incelenmesi için  Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurdu.

ÖLEN HAYVANLARINDAN BİRİNİ KAPININ ÖNÜNE BIRAKTI

Tarsus İlçe Tarım Müdürlüğü’nün başvurusuna ilgi göstermediğini belirten Hakkı Günaydın, ölen hayvanlardan birini müdürlüğün kapısına bırakarak protesto eylemi yaptı. Günaydın, cansız hayvanı bırakırken “Alın canlısıyla ilgilenmiyorsunuz bari ölüsüyle ilgilenin. Yazıklar olsun sizlere be. Kaç defadır telefon ediyorum gelin ilgilenin diye. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.  ANKA Haber Ajansı’nın telefonla sorularını yanıtlayan Günaydın, şunları söyledi:

“Son 10 gün içinde 4 küçükbaş hayvanım bilinmeyen bir hastalık sonucu öldü. 3’ü eylemden önce biri de bugün öldü. Hayvanlarımın ölüm nedeni konusunda Tarım Müdürlüğü’ne başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Daha ismi konmamış bu hastalık böyle giderse bölgeye yayılabilir. Ben de yetkililerin ilgisizliğini protesto etmek için ölen bir hayvanı kurumun önüne attım. Amacım, kurumun ilgisizliğine dikkat çekmekti. Her gün gözlerimizin önünde hayvanlarımız telef oluyor.”

CHP’Lİ BAŞARIR: YURTTAŞA SIRTINI DÖNEN İKTİDARIN ESERİDİR!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da konuya ilişkin görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı. Başarır şunları kaydetti:

“Ülkemizde çiftçinin, hayvancının geldiği nokta bu! Mersin Tarsus’ta hayvancılık yapan bir vatandaş ölen danasını İlçe Tarım Müdürlüğü’nün kapısına bırakıyor! “Canlısıyla ilgilenmiyorsunuz, alın ölüsüyle ilgilenin!” İşte bu tablo kendi yurttaşına sırtını dönen iktidarın eseridir!”