Mersin’den İzmir’e beş yaban hayvanı gönderildi

Yayın tarihi: 8 Eylül 2020 Salı 2:19 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2020 Çarşamba 2:22 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı’ndan İzmir Doğal Yaşam Parkı’na 5 yaban hayvanı gönderildi, İzmir’den de 57 yaban hayvanı Tarsus’a getirildi. Sayıları gittikçe artan ve barınma sıkıntısı yaşayan yaban hayvanlarının yerleri Mersin ve İzmir işbirliği sayesinde değiştiriliyor, böylece hayvanların daha iyi koşullarda barınması sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle farklı türlerdeki 5 yaban hayvanı Tarsus Doğa Parkı’ndan İzmir’e gönderilirken, 57 yaban hayvanı da İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndan Tarsus’a getirildi. 83 türden yüzlerce hayvana ev sahipliği yapan Tarsus Doğa Parkı’na yeni katılan yaban hayvanları, ilerleyen günlerde ziyaretçilerin yeni ilgi odağı haline gelecek.

TARSUS’TAN İZMİR’E ÜÇ TİFTİK KEÇİSİ VE İKİ CÜCE DOMUZ GÖNDERİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’ndan İzmir’e 2’si dişi, 1’i erkek 3 tiftik keçisi ve 1’i erkek, 1’i dişi 2 cüce domuz olmak üzere toplam 5 yaban hayvanı gönderildi. İzmir’den de barınma kapasitesinin üzerine çıkan 11 türde 57 yaban hayvanı Tarsus’a getirildi.

Aralarında sırtlan, yılan, ceylan, kınalı keklik, kızıl geyik gibi türlerin bulunduğu yaban hayvanları hayvan nakil aracıyla Tarsus Doğa Parkı’na ulaştırıldı. İki Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı işbirliği, yer değişimi sayesinde hayvanların yaşam kalitesinin düşürülmemesini amaçlıyor.

TARSUS DOĞA PARKI YAKIN ZAMANDA 7 YAVRUNUN DA YUVASI OLMUŞTU

Öte yandan Tarsus Doğa Parkı’nda yeni doğumlar da gerçekleşiyor. Yaz aylarının başında 3 ceylan, 2 alageyik, 1 kızıl geyik ve 1 beyaz geyik olmak üzere 7 yavru dünyaya gözlerini açmıştı. Tarsus Doğa Parkı ekipleri, yeni yavruların bakımlarını da özenle gerçekleştiriyor.