Mersin’de yerel gazeteye yapılan saldırıya disiplin soruşturması

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 8:34 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 8:34 pm

Mersin’de günlük yayın yapan yerel gazetenin önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, slogan atıp gazete binasına yumurta ve boya fırlattı. Grubun arasında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları üyelerinin de olduğu ortaya çıktı. Olayın ardından açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, “Gazete ile gençler arasında yaşanan ve adli makamlara intikal eden durumla ilgili gerekli disiplin soruşturması başlatılmıştır” dedi.

Mersin’de 35 yıldır günlük siyasi gazete olarak yayınını sürdüren Mersin Haberci Gazetesi’nin Akdeniz ilçesi Camişerif Mahallesi’nde bulunduğu sokağa, öğle saatlerinde gelen 50 kişilik grup slogan attı. Grup daha sonra da gazete binasına kalem, yumurta ve boya attı. Aralarında CHP Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer’in de olduğu ve partiye muhalif haberler yaptığı iddiasıyla tepki gösteren grup daha sonra uzaklaştı. Gazetede ekipmanlar zarar görürken, çalışanların üzeri de boya oldu. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, inceleme yaptı. Saldırıyı duyan kentte görev yapan diğer gazeteciler de bir araya geldi.

Buket Aydın 14 Şubat paylaşımıyla kimi hedef aldı?

Saldırıya tepki gösteren Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Ekici, “Hiç de hoş olamayan, demokrasiye yakışmayan ve özellikle partilerine yakıştırmadığım gençlerin yapması üzücü. Onları yönlendirenleri şiddetle kınıyorum. Bugün bizim başımıza gelen olay, basına saldırı olarak gerçekleşti. Bu saldırıların iyi bir tarafı da var, yayın politikamızın doğruluğunu ispatlayan davranış, sosyal demokrat geçinen insanların hak ve adalet arayışını gözler önüne seren bir davranıştır” dedi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) yönetimi de saldırıyı kınadı. Ayrıca dün de maskeli bir grubun gazete önüne gelip slogan attığı öğrenildi.

“DİSİPLİN SORUŞTURMASI BAŞLATILDI”

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan CHP Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik, “Mersin’de yerel bir gazete ile gençler arasında yaşanan ve adli makamlara intikal eden durumla ilgili gerekli disiplin soruşturması başlatılmıştır. CHP Gençlik Kolları, demokratik protesto sınırını aşan ve basın özgürlüğünü ihlal eden her eylemin karşısındadır.” ifadelerini kullandı.

CHP’li eski Bakan Onur Kumbaracıbaşı hayatını kaybetti