Mersin’de sel can aldı

Yayın tarihi: 7 Ocak 2020 Salı 11:39 am - Güncelleme: 7 Ocak 2020 Salı 11:39 am

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün “Kırmızı Kod” uyarısının yapıldığı Mersin’de, sağanak nedeniyle birçok cadde sular altında kaldı. Mersin’in Erdemli ilçesinde ise toprak kayması nedeniyle yıkılan barakadaki bir kişi hayatını kaybetti.

Merkez Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçelerindeki bazı cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Belediye ekipleri, birçok aracın mahsur kaldığı mahallelerdeki suların tahliyesi için çalışma başlattı. Ekipler, karşıya geçemeyen vatandaşları da iş makineleriyle taşıdı. Kıyı şeridindeki Adnan Menderes Bulvarında da fırtına nedeniyle büyük dalgalar oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce Mersin için yapılan “kırmızı kod” uyarısının ardından İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Vali Ali İhsan Su başkanlığında dün toplanmıştı.

2 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Erdemli ilçesinde toprak kayması nedeniyle yıkılan barakadaki bir kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Çeşmeli Mahallesi’nde 6 kişinin yaşadığı baraka, sağanak nedeniyle kayan toprakla birlikte yıkıldı. Evdeki 5 kişi kendi imkanlarıyla kurtulurken, 62 yaşındaki İbrahim Öngel yıkıntıların altında kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, Erdemli Belediyesi ve AFAD ekiplerince yapılan enkaz kaldırma çalışmasında Öngel’in cansız bedenine ulaşıldı. Mut ilçesinde ise Ali Büyükgüdük yönetimindeki otomobilin sel nedeniyle dereye düşmesi sonucu araçta bulunan Yunus Gök’ün (34)  sel sularına kapıldı. AKUT ve itfaiye ekipleri, Gök’ün cesedini 700 metre uzaklıkta, dere yatağında buldu. Yunus Gök’ün cansız bedeninin, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtildi.