Mersin’de korkutan patlama! Bir kişi yaralandı

Yayın tarihi: 11 Ekim 2020 Pazar 5:04 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2020 Pazar 5:21 pm

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde boş bir arazide patlama meydana geldi. Patlamaya zaman ayarlı bir ses bombası neden oldu. Olayda 1 kişi elinden yaralandı.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bir AVM’nin karşısında bulunan boş arazide, El Yapımı Patlayıcı (EYP) patladı. Etrafa saçılan parçalar nedeniyle 18 yaşında Mahmut Demir elinden hafif yaralandı.

Merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi’ndeki bir alışveriş merkezinin karşısındaki boş arazide, EYP patladı. Etrafa saçılan parçalar nedeniyle kaldırımda yürüyen 18 yaşındaki Mahmut Demir, elinden hafif yaralandı.

Patlama sesi paniğe neden olurken, bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Demir, sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Polis ekipleri, araziyi güvenlik çemberine alarak inceleme başlattı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Mersin Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Boş bir arsa içerisinde basit bir patlama meydana gelmiş, patlama sırasında kaldırım üzerinde yürüyen bir şahıs hafif bir şekilde yaralanmıştır. Konuyla ilgili her yönüyle tahkikat devam etmektedir” denildi.