Mersin’de ibadethaneler bayrama hazırlanıyor

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2020 Cumartesi 1:11 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2020 Cumartesi 1:11 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle hız verdiği çalışmalara bayram temizliğini de ekledi. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı ortamlarda ibadet edebilmeleri için yürütülen çalışmalar kapsamında tüm ibadethaneler baştan aşağı temizleniyor.

İbadethanelerde yer alan halılar yıkanırken, dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor. Temizliğin yapıldığı makinalar her kullanımdan sonra dezenfekte ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İBADETHANELERDE BAYRAM TEMİZLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı nedeniyle hız verdiği hizmet çalışmalarına bayram temizliğini de ekledi. Mersin genelindeki ibadethanelerde yıl boyunca rutin temizlik çalışmaları yürüten Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla detaylı temizlik çalışmalarına başladı.

Vatandaşların kullandığı park ve bahçe gibi açık alanların yanı sıra ibadethaneler de özenle temizleniyor. Kent genelinde bulunan kilise, cami ve cemevleri, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bayram temizliğine tabi tutuluyor.

Halılar yıkanıyor, toz alınıyor

Belediye ekiplerinin sabah erken saatlerde başladığı ve akşam saatlerine kadar süren temizlik çalışmalarında ibadethanelerin halıları yıkanıyor, tozları alınıyor. Ayrıca ibadethanelerin dış temizlikleri de gerçekleştiriliyor.

İbadethanelerin temizliği için kurulan ekip, dört bir koldan ibadethaneleri pırıl pırıl yapıyor. Temizliğin ardından ekipler detaylı dezenfeksiyon çalışması da gerçekleştiriyor. Temizliği gerçekleştiren personel kişisel hijyenine ve maske kullanımına özen gösteriyor. Temizlik için kullanılan makinalar ise her temizlik sonrası dezenfekte ediliyor.