Mersin’de denizde şakalaştıkları söylenen iki çocuktan biri boğuldu, diğerinin durumu ağır

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 10:36 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 10:36 pm

Mersin’de denizde şakalaştıkları söylenen yabancı uyruklu iki çocuktan biri hayatını kaybetti, diğerinin durumu ise ağır.

Mersin merkez Akdeniz ilçesi Atatürk Parkı sahillinde denize giren 11-12 yaşlarındaki iki çocuk bir süre sonra suyun üzerinde çırpınmaya başladı. Çevrede bulunan Murat Müştekin isimli yurttaş ise durumu fark ederek suya girdi ve çocuklardan birini kurtardı fakat diğer çocuk gözden kayboldu.

Kurtarılan çocuk ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Gözden kaybolan çocuk ise çevrede bulunan diğer yurttaşların yardımıyla denizden çıkarılarak Toros Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

İsmi öğrenilemeyen çocuklardan biri hayatını kaybederken diğerinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

“ŞAKALAŞIYORLARDI”

Denizdeki çocuklardan ilkini kurtaran Murat Müştekin, çocukları ilk denizde yüzerken gördüğünü belirterek, “Baktım biri diğerini suyun altına sokmaya çalışıyordu. Baktım birinin ağzından köpük çıkıyor. Bunun üzerine elbiselerimle direkt atladım suya. Çocuğu çıkardım. Birini çıkardım diğerine koştum. Baktım çocuk yok, suyun altında. Daldım ama bulamadım. Normalde şakalaşıyorlardı ilk başta. Biz normalde ilk önce, ‘Bunlar bu soğukta yüzüyorsa bir şey vardır’ dedik. Sonra oraya kadar gidip baktığımda birinin ağzından köpük çıkıyordu. O şekilde atladım. Vatandaşlar da zaten ‘atlayın atlayın’ dedi, çocuk boğulacak diye. Birini çıkardım. Nabzı atıyordu, nefes alıyordu. Yan tuttuk çocuğu. Gittim öbürünü de almaya ama bulamadım” dedi.

Çocuklardan diğerini kurtaran bir başka vatandaş ise, “Biz balıktan geliyorduk. Burada bir olay olmuştu. O sıra boğulduğunu fark ettik birinin. Olay olduktan 10 dakika sonra biz gelmiştik. Suyun altında biri olduğunu söylediler. Sonra ben denize girerek ikinci çocuğu çıkardım” diye konuştu.

(İHA)

İstanbul’da servisin altında kalan beş yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Kaynak: TELE1