Mersin’de çirkin provokasyon! Yurttaşların evleri işaretlendi

Yayın tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma 2:18 am - Güncelleme: 18 Kasım 2022 Cuma 2:22 am

Mersin’de kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından provokasyon yapıldı. Edinilen bilgiye göre, Alevi yurttaşların kaldığı sitedeki 5 daire kırmızı boya ile işaretlendi.

Mersin’in Yenişehir ilçesine bağlı Batıkent Mahallesindeki bir sitede kimliği henüz belirlenmeyen kişi veya kişiler tarafından provokasyona imza atıldı.

BirGün’den Abidin Yağmur’un haberine göre, Alevi yurttaşların yaşadığı 5 dairenin kapısına kırmızı boya ile çarpı işareti konuldu. Evleri işaretlenen yurttaşlar şikayetçi olurken, site önünde önlem alan polis ekipleri, işaretleme yaparak provokasyon yapan kişi ya da kişilerin bulunması için soruşturma başlattı.

Şikayet üzerine Terörle Mücadele (TEM) ekibinin de yer aldığı polis ekipleri gelerek apartmanda incelemelerde bulundu ve vatandaşların ifadesini aldı.

“BU İŞARETİN ALEVİ OLDUĞUMUZ İÇİN YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Yurttaşlardan biri polise verdiği ifadede, “C blokta ikamet etmekteyim. Saat 20.10 sıralarında komşularımın araması üzerine daire kapımın çıkış yönüne sol tarafına 30×30 cm ebadında kırmızı renk sprey boya ile çarpma işaretinin yapıldığını gördüm. Yapılan bu işaretin Alevi olduğumuz için yapıldığını düşünüyorum. İşareti yapan kişi veya kişilerden davacı ve şikâyetçiyim” ifadelerini kullandı.

POLİS ÖNLEM ALDI

Gece boyunca hem sitenin bahçesinde hem de etraftaki sokaklarda önlem alındı, çevredeki kameralar incelenerek faillerin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı. Polis, aynı sitede oturan kişi ya da kişilerin provokasyonu gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde de duruyor.

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

AA’nın aktardığına göre, bir şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin evinde gerçekleştirilen aramalarda, 2 gümüş gri renkli sprey boya ve dijital materyal ele geçirildi. Olaya ilişkin adli soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Aleviler TBMM önünde eylem yapacak!