Mersin’de 6 yıldır açılışı yapılmayan iskele AKP’li Tüzmen’e açıldı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2022 Perşembe 9:58 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2022 Perşembe 10:05 am

Mersin’de Balıkçıların teknelerini bağlayarak barındıkları Anamur İskelesi’nin, Ulaştırma Bakanlığı tarafından hayata geçirilen projenin tamamlanmasına rağmen resmi açılışı yapılmadı. Son 6 yıldır resmi açılışı gerçekleşmeyen Anamur İskelesi, AKP’nin eski bakanlarından Kürşat Tüzmen’e açıldı.

Sözcü’den Ali Ekber Şen’in haberine göre; Ulaştırma Bakanlığı’nca 2016’da yapımına başlanan ve aradan 6 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırıma açılamayarak adeta çürümeye terk edilen Anamur İskelesi, AKP’nin eski bakanlarından Kürşat Tüzmen’e açıldı. Tüzmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) uygulanan ambargoya dikkat çekmek için iskeleden denize atladı.

RESMİ AÇILIŞI YAPILMADI

Resmi açılışı yapılmadığı için gerek turizme ve gerekse balıkçılara kapalı durumdaki kapısı dikenli tellerle örülü tesisin, AKP’li eski bakana açılması tepki çekti.

Yıllardır, tur ve balıkçı teknelerini bağlamaya yer bulamayan balıkçılar iskelenin eski bakana açılmasına tepki göstererek, “Yeter artık, iskele sadece eski bakana değil bizlere de hizmete açılsın. Eski bakan buradan atladığına göre, artık iskele bize de açılmalıdır” dedi.

Mersin’in Anamur ilçesinde yıllarca balıkçıların teknelerini bağlayarak sığındıkları Anamur İskelesi’nin modern bir hale getirilerek turizme açılmasına yönelik 2016’da Ulaştırma Bakanlığı’nca proje yapıldı.

Aradan yıllar geçmesine rağmen ödenek engeline takıldığı ifade edilen ve kör topal yürüyen proje ancak 2020’de tamamlandı.

KKTC’ye yolcu seferleri yapacak büyük gemilerin de kullanması amaçlanarak hazırlanan Anamur İskelesi Projesi, 2020’de alt yapısı tamamlanarak kesin kabulü yapıldı.

Anamur Liman Başkanı Ahmet Semen, 2 yıl önce kesin kabulü yapılan Anamur İskelesi’nin, genelde KKTC’ye yolcu taşımacılığı yapacak gemiler için yapıldığını söyledi.

Müdür Semen, tesisin henüz resmi açılışının yapılmadığını da vurgulayarak işletilmesi için üst yapı yatırımı beklendiğini söyledi.

KAPISI DİKENLİ TELLERLE VE BRANDA İLE ÖRÜLÜ

Mersin’in turizmdeki en önemli ilçeleri arasında bulunan Anamur’da, yapımı ve açılışı adeta yılan hikayesine dönen Anamur İskelesi’nin kapısı dikenli tellerle kapalı durumda bekliyor.

Üst yapı yatırımsız Anamur İskelesi’nin, kapısı kapalı olduğu için turistik gezi amaçlı olarak da gezilmesine izin verilmiyor. Tesisin kapısı brandalı inşaat uyarılı tabelasıyla da dikkat çekiyor.

DÜZENLENEN TÖRENLE DENİZE AÇILDI

Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde, KKTC’ye uygulanan ambargoya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik, Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen’in yüzücü olarak Anamur İskelesi’nden suya atlaması ile başladı.

Startı veren ilk yüzücü olarak açıklama yapan Tüzmen, etkinliğin amacının, dünyanın KKTC’ye uyguladığı ambargoya dikkat çekmek olduğunu söyledi.

AKP’li belediye sulanmasına izin vermediği ağaçlar için İBB’ye sökün yazısı gönderdi